Hoi! Het is een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Wat blijkt de combinatie met lovethat.nl is een beetje veel en heel erg creatief met koken ben ik ook niet. Mijn succesrecepten zijn op 1 hand te tellen. Laat ik deze verrukkelijke kaasbroodjes nou net gemaakt hebben toen Sanne en broer Thomas hier waren. Ik had 8 broodjes gemaakt, dat hadden er best 16 mogen zijn. Een succesresecept dus!

Zelf kaasbroodjes maken

Ik koop altijd een rol bladerdeeg, maar ook met 6 bladerdeegplakken uit de vriezer kan prima. Deze broodjes maak je met een laagje bechamelsaus eronder. Echt verrukkelijk. Dit recept is genoeg voor 6 broodjes.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de bladerdeeg klaar op een bakblik met bakpapier
  • Rasp de kaas of koop geraspte jonge / smaakvolle kaas
  • Kluts een ei
  • Maak bechamelsaus.
    • smelt een lepel roomboter in een pannetje
    • wanneer de boter gesmolten is, mix er dan een lepel bloem doorheen
    • mix daarna 100 mililiter melk dooreen
    • een theelepel mosterd
    • twee minuten flink roeren
    • zet weg

Voor een kaasbroodje heb je twee rechthoekige plakken bladerdeeg nodig. Op de onderste plak doe je een laag bechamelsaus. Daarover heen doe je lekker wat geraspte kaas. Je legt de andere laag bladerdeeg erop. Druk de bladerdeeg tegen elkaar aan met een vork. Daarna smeer je wat van het eimengsel eroverheen en op de bovenkant doe je nog wat geraspte kaas.

Zet je kaasbroodjes 15 tot 20 minuten in de oven. Laat het niet verbranden en eet smakelijk!

IMG_3946
Dit gave snijplank komt van als-nieuw.com

 

 

You May Also Like