Broodjes hamburger, dat is hier in huis altijd en succes. We hebben dan vaak van alles op tafel staan om je eigen broodje te bouwen. Kaas, bacon, sausjes, komkommer, tomaat, augurk, sla en wat ik dan nog verder in huis heb. Lekker en gezellig. In Nederland kocht ik altijd de hamburgers, hier in Zwitserland is dat niet zo eenvoudig. Ze liggen er gewoon niet (altijd). Daarom maak ik sinds we hier wonen, zelf mijn hamburgers. En zelf hamburgers maken is eigenlijk best makkelijk! Vandaag deel ik dan ook met jullie mijn recept om je eigen hamburgers te kruiden.

IMG_0800

Dit heb je nodig om zelf hamburgers te maken

Ik had  6 hamburgers en daarvoor gebruikte ik:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 ui
  • twee knoflookteentjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper & zout
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei

Ik hakte de ui en de knoflook fijn en vermengde met alle andere kruiden met het gehakt. Daarna pakte ik een oud schaaltje waar ooit crème brûlée in heeft gezeten. Dit schaaltje heeft precies de goede afmetingen van een hamburger. Ik deed daar mijn mengsel in en vulde hem goed op. Met een paar keer hard op het aanrecht rammen, kwam er een hamburger uit. Natuurlijk werkt een echte hamburgerpers of zo’n rondje veel beter, maar je moet soms roeien met de riemen die je hebt. En dit ging prima. Ik liet de hamburgers daarna een half uur staan.

IMG_0803zelf hamburgers maken

De smaak van zo’n zelfgemaakte hamburger is veel beter dan wanneer je hem kant-en-klaar koopt of maakt met een zakje.  En zoals je ziet heb je de ingrediënten om zelf hamburgers te maken altijd wel in huis.

IMG_0834

You May Also Like