Waar heb je zin in? In zalmsalade of zalmburgers? Met deze ingrediënten kun je beide kanten op! Voor de burgers heb je de oven nodig en voor de salade een lepel mayonaise of yoghurt.

 

zalmburgers

Wat heb je nodig voor de zalmburgers of -salade?

Verse zalmfilet
1 aardappel
1 kleine, fijngesneden ui
1/2 geraspte courgette
1/2 bos peterselie
Zout/peper
Citroen

Bak de zalm even aan en kook de aardappel gaar. Snijd de zalm, de ui, de courgette en de peterselie fijn en doe ze in de keukenmachine met de aardappel. Laat even draaien en breng op smaak me peper en zout. Nu komt de moeilijkste beslissing: heb je zin in burgers of in zalmsalade? Voor de zalmsalade voeg je een lepel mayonaise of yoghurt toe aan het mengsel en zet je het in de koelkast. Wil je burgers maken? Maak dan, met natte handen, kleine balletjes van het mengsel en leg je deze op bakpapier. Druk ze een beetje plat en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven (180 graden) totdat ze goudbruin zijn. Knijp er een beetje citroensap over en serveer ze met een frisse saus.

Zalmburger

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.