’s Ochtends sta ik vaak voor de koelkast en vriezer en bedenk me dan pas wat we gaan eten. Soms is het makkelijk en soms is het een uitdaging. Dit keer had ik venkel gekocht en een stuk zalm in de vriezer. Ik besloot er rijst bij te doen en er een salade van te maken.

De salade lukte. Het smaakte fantastisch!

Rijstsalade met zalm en venkel

  • 300 gram zalm (filet of uit blik)
  • halve venkel
  • 200 gram tomaten
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 groentebouillon blokje
  • geraspte kaas

Kook de rijst met het bouillonblokje. Snijd de venkel en de ui klein en bak dit glazig. Hierna bak je de zalmfilet erbij. Als de rijst klaar is, doe je deze bij de zalm in de pan. Daarna doe je er fijngesneden tomaten bij en de geraspte kaas. Je bakt het eventjes samen op. Eventjes maar, zodat de kaas wat smelt.

Wil je er nog meer vis of groente bij doen? Denk dan aan garnalen of avocado. Eet smakelijk!

Rijstsalade met zalm en venkel

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *