Heb je geen idee wat je met Pasen op tafel moet zetten? Of heb je gewoon zin in een heerlijk voorgerecht? Zoek niet verder, dit past perfect bij wat je in gedachten had: heerlijke zalmtartaar met verse mango omhuld door frisse bieslookmayonaise.

Wat heb je nodig voor dit spectaculaire voorgerecht?

1 rijpe mango (of bevroren)
200 gram verse zalmfilet
150 gram gerookte zalmfilet
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels (Griekse) yoghurt of crème fraîche
1 limoen
2 eetlepels olijfolie met knoflook en chiliaroma
10 gram bieslook
zout en peper

Stap-voor-stap

Stap 1
Maak de limoen schoon en rasp de helft van de schil. Pers de limoen uit. Knip de bieslook in kleine ringetjes. Snijd de mango in kleine stukjes of laat de bevroren mango ontdooien.

Stap 2
Doe 2 theelepels limoensap, de limoenrasp en de bieslook in een kom. Doe er de yoghurt en mayonaise bij en roer goed door.

Stap 3
Snijd de zalm in kleine stukjes. Roer er 1 eetlepel limoensap en de 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chiliaroma doorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat even marineren. Tot hier kun je het voorbereiden en in de koelkast zetten totdat je het nodig hebt.

Stap 4
Nu komt het leukste gedeelte: kies een glas, glaasje of amuselepel en verdeel de zalm, de mango en de bieslookmayonaise erover. Een paar sprietjes bieslook erbij en serveer direct!

Zalm_mango

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *