Wat is het toch fijn als iemand een succesrecept met je deelt. Afgelopen week had mijn vader deze zalm gemaakt en hij was er erg enthousiast over. Je snapt wel dat ik het recept dan ook wilde proberen. En met succes!

Wat heb je nodig?

Een ovenschaal
4 zalmfilets
Zout
3 eetlepels grove mosterd
1,5 eetlepel honing
1 eetlepel gekneusde rode of groene peperbessen (te koop in de supermarkt)

Hoe maak je de zalm in honing-mosterd gratin?

Verwarm de oven voor (hoogste stand grill)
Bestrooi de verse zalmfilet met zout en leg ze in een ovenschaal
Kneus de peperbessen (met de vijzel)
Roer in een kommetje de honing, de mosterd en de gekneusde peper door elkaar en bestrijk de zalm ermee
Zet de zalm circa 8 tot 12 minuten onder de grill, totdat de zalm nét gaar is een bruin korstje heeft

Ik at de zalm met een spaghetti van kort gebakken courgette-linten, knoflook en lenteui. Daarvoor gebruikte ik de spiraalsnijder, die ik van Marlieke kreeg voor mijn verjaardag. Verse pasta is er ook lekker bij, met een groene salade bijvoorbeeld.

 

You May Also Like