Het is toch zonde om eten weg te gooien? Geïnspireerd door het boek Empty the Fridge kijk ik met een andere blik naar mijn koelkast en dus krijgen de leftovers steeds vaker een tweede leven. Deze week aten wij curry van van kip, Chinese groente en verse rode curry-paprikasaus. Met het restant maakte ik binnen een paar minuten een smakelijke lunch. Hoe? Ik sneed de kipcurry heel fijn en combineerde het met restje ricotta, rucola en verse koriander op twee meergranen-wraps. Je kunt de ricotta natuurlijk vervangen door yoghurt, crème fraîche of roomkaas bijvoorbeeld. Of gebruik verse spinazie in plaats van de rucola, opties genoeg!

Sanne
Sanne is een kookwonder pur sang. Geen recept is veilig voor haar, want ziet het er lekker uit dan maakt ze het zo snel mogelijk. Haar man en kinderen hebben vaak liever gewone spaghetti of zelfs de lasagne van de Aldi, maar dat maakt Sanne niks uit. Voor zichzelf tovert ze de lekkerste maaltijden op tafel en in haar lunchtrommel.