Een goddelijk verwenontbijtje in 20 minuten? Dat kan! De oven doet het werk. Deze havermoutcrumble is heerlijk met Griekse yoghurt, maar kan trouwens ook heel goed als dessert met een lekkere bol ijs erbij.

Ingrediënten havermoutcrumble

  • Halve peer
  • Halve appel
  • Handje havermout
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 1 el gesmolten kokosolie

ingredienten havermoutcrumble

Hoe maak je het?

Snijd de appel en peer in kleinere stukjes. Met of zonder schil, dat is aan jou. Leg de stukjes fruit in een ovenschaaltje. Laat de kokosolie samen met de honing smelten in een pannetje of magnetron en roer daar de havermout en de kaneel door. Dit mengsel schep je bovenop het fruit en zet je in een voorverwarmde oven (180 graden). Na twintig minuten ruikt je huis naar appeltaart en kun je gaan genieten! Dát is pas een lekkere start van je dag.

Tip

Ik gebruikte appel en peer in mijn recept. Natuurlijk is elk ander fruit mogelijk. Ben je fan van gebakken banaan? Of zijn perziken in het seizoen? Voeg die dan eens toe en maak zo een compleet nieuwe crumble-combinatie.

You May Also Like