Via bloginsiders deed ik mee aan een challenge om de lekkerste toppings voor tucs te bedenken. Ik maakte 3 soorten toppings: een tomatensalsa, een geitenkaas-aubergine spread en een tapenade van groene olijven.
Topping tomatensalsa
2 tomaten of 6 kleine tomaatjes
Halve rode paprika
Klein sjalotje
Teentje knoflook
Handje peterselie
Zout, peper en gedoogde kruiden naar smaak
Snijd alle ingrediënten heel fijn of gebruik, zoals ik, de keukenmachine. Laat het overtollige vocht eventueel uitlekken.
Topping aubergine & geitenkaas
1 aubergine
2 plakjes zachte geitenkaas
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 el verse munt
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aubergine door de helft en maak inkepingen. Snijd de knoflook in plakjes en stop tussen de inkepingen. Bestrijk de aubergines met olijfolie en gedroogde kruiden. Rooster de aubergines minimaal een half uur in de oven. Laat iets afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en meng het samen met de geitenkaas en de munt in de keukenmachine.
Ook lekker op een cracker: tonijnsalade of eiersalade.
Topping olijven
10 olijven
half rood uitje
Handje peterselie
1 el geroosterde pijnboompitten
1 el olijfolie
zout en peper
Snijd alle ingrediënten heel fijn of gebruik een keukenmachine. Dan is de tapenade zo klaar.