Vinden jullie het ook zo lastig om het iedereen naar de zin te maken aan tafel? Wel of niet pittig, met of zonder saus en géén ‘dingetjes’. Daarom maak ik de saus vaak apart en serveer ik er voor de kids altijd komkommer en tomaatjes bij. Ik probeer de avondmaaltijd vooral gezellig te houden en dan lukt redelijk met verse pasta met tomatensaus vol gehaktballen.

Tomatensaus:

Leg 8 gesneden Roma-tomaten, 1 gesneden ui, een paar tenen knoflook en een doorgesneden puntpaprika op een bakplaat. Besprenkel met olie en oregano, of andere Italiaanse kruiden, en rooster 30 minuten op 200 graden in de oven. Daarna maak je er in de blender een gladde saus van, eventueel met een lepel crème fraîche en verse basilicum.

Gehaktballen:

Meng 300 gram gehakt met een rauw ei, een verkruimelde beschuit, zout, peper en nootmuskaat. Laat even staan en vorm er met natte handen ballen van. Braad de gehaktballen rondom aan en giet de tomatensaus erbij. Laat dit samen nog een minuut of 10 pruttelen op laag vuur. Schep de ballen regelmatig om.

tomatensaus maken

Wij combineerden de tomatensaus met verse pasta, een groene salade en kaas om te raspen.

 

 

 

You May Also Like