Laatst kreeg ik van Verse Oogst een box vol heerlijke tomaten toegestuurd, waaronder ook prachtige Coeur de Boeuf tomaten. Deze tomaten zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook vol smaak. Stevig vruchtvlees en niet melig. Als de tomaten groen zijn gebruik je ze in koude gerechten. Zijn de tomaten rood gekleurd dan kun je ze ook voor warme gerechten gebruiken. En dat deed ik.

Tomatensaus uit de oven

4 grote tomaten
4 knoflookteentjes (zonder vel)
Scheut olijfolie
Verse basilicum

Snijd de tomaten in een aantal stukken, en meng met een scheut olijfolie en een paar knoflooktenen in een ovenschaal. Zet deze een uurtje in de oven op 150 graden (hetelucht). Giet de inhoud met een paar blaadjes basilicum in de blender. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: pasta met courgetti

Kook de pasta beetgaar. Doe een klontje kruidenboter of olijfolie in de pan en bak de sliertjes courgetti met een fijngesneden sjalotje hierin. Schenk de tomatensaus erbij. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met saus. Laat nog even doorwarmen. Garneer met verse kruiden en lekkere kaas. Liever met vlees? Bak gehakt rul en voeg erna pas de courgetti toe. Uitgebakken spekjes of salami passen er ook prima bij.

IMG_2640

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *