Soms zit mijn koelkast vol restjes, ik gooi namelijk niks weg. Een restje kaas en courgette doen het prima in een lunchsalade de volgende dag tenslotte. Zo ontstond ook dit taartje vol groente en soorten kaas. Perfect als bijgerecht bij een lekker stuk vlees. Met een groene salade is het een superfijne lunch.

Wat heb je nodig om 1 klein taartje te maken?

Een kleine springvorm
Bakpapier
1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
3 eieren
Geitenkaas met honing (rol Bettina)
Mozzarella
Geraspte oude kaas
Verse groente
Verse/gedroogde kruiden
Zout/peper

IMG_5698

Hoe maak je dit bladerdeegtaartje?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak bakpapier nat onder de kraan, verfrommel het, knijp het uit en plaats het in de vorm. Ik sneed een stuk van de rol bladerdeeg af en probeerde het grootste stuk netjes in de vorm te doen. Met een soort rustiek resultaat. Daarna legde ik alle plakjes geitenkaas op de bodem. Je kunt ze ook eerst prakken en dan egaal over de bodem uitsmeren. Daar bovenop gingen alle fijngesneden groente die ik nog had: geraspte courgette, 1 bosuitje, een kwart broccoli en een restje geraspte oude kaas. Ik klopte 3 eieren los met zout en peper en voegde het toe aan de taart. Wat peterselie en basilicum erbij en groene asperges er bovenop. En gescheurde mozzarella maakte het taartje af. Na 30 minuten in de oven vond ik de baderdeeg nog te bleek, pas na 45 minuten heb ik de oven uitgezet. Ik denk dat als je de oven op 180 graden zet, de taart in 30 minuten wel gaar is.

Taartje_met_groente

You May Also Like