´Deze is echt lekker mama´. Iedereen pakte gewoon nóg een plakje. Dit zoete brood gemaakt van speltmeel, chocola en banaan zal ik vast vaker maken! Ik haalde er 14 plakken uit en heb deze per 2 ingevroren. Handig voor de lekkere trek.

Droge ingrediënten

260 gram speltmeel
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
0.5 tl zout

Natte ingrediënten

150 gram ontpitte dadels
120 ml plantaardige melk
3 rijpe bananen

Extra ingrediënten

Chocola
Nootjes

Wat moet je doen?

Weeg de ingrediënten af, zet een grote 2 kom en de blender klaar en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de droge ingrediënten door elkaar in een kom. Maak in een blender de natte ingrediënten kleiner en voeg aan de kom met het meelmengsel toe. Roer goed. Meng er daarna stukjes chocola en de nootjes doorheen. Ik gebruikte zelf fijngehakte pure chocola (85% cacao) en cashewnootjes. De complete mix schenk je over in een ingevette bakvorm. Zet deze ongeveer 65 minuten in de oven. Als de prikker en schoon uitkomt dan is je zoete brood klaar. Lekker met roomboter!

Dit is een variant op het recept van Restaurant Aardbei in Amsterdam. Zij voegen een grote hand klein gesneden aardbeien toe + extra voor garnering. Ook gebruikten zij hele hazelnoten.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *