Kant-en-klaar. Mij niet gezien. Liever vers en zelf gemaakt. Kant-en-klaar is soms wel sneller en gemakkelijker dus probeerde ik de soep van Jamie Oliver die bijna klaar te koop is bij de Jumbo voor 3,49.

Je moet wel nog wat zelf doen, namelijk de tijm van het takje rissen en de knoflook fijn snijden. Daarna verwarm je een eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoge temperatuur. Voeg de groenten en knoflook en tijmblaadjes toe aan de pan. Stoof dit gedurende 10 minuten totdat de groenten zacht zijn. Dan mag de geconcentreerde bouillon (mits je het zakje open krijgt) en 700 ml water  erbij en nog 8 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep en breng op smaak met de citroen, zout en peper.

En? Koop ik de soep nog een keer?

Al met al ben je er even mee bezig. De structuur is goed en omdat je zoveel groenten hebt toegevoegd lijkt het een superformule. Ik vond mijn eigen recept voor courgettesoep eigenlijk lekkerder en, op het groenten snijden na, net zoveel werk.

You May Also Like