Mijn vader is de man van de barbecue en de bijbehorende marinades en sausjes. Heerlijk. In de zomer genieten we graag met de hele familie van zijn kookkunsten. Gelukkig passen zijn knoflooksaus en kerriesaus ook prima bij allerlei andere gerechten. Ik maak ze dus het hele jaar door! In ieder geval maak ik standaard een sausje bij shoarma en broodje hamburger. Ze vrolijken ook saaie gekookte groente op en zijn geweldig als dipsaus bij rauwe groente of chips. En echt onmisbaar bij een gourmet-avondje of zomerse BBQ. Serveer er dan ook een vers stokbroodje bij.

SausjeHét lekkerste sausje: knoflook

  • 1 bakje crème fraiche + dezelfde hoeveelheid mayonaise
  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • 1 handje fijngesneden versie peterselie
  • zout en peper (naar smaak)
Optioneel: extra verse kruiden, zoals bieslook en basilicum.

SausjeKnalgele kerriesaus

  • 1 bakje crème fraiche + dezelfde hoeveelheid mayonaise
  • Eetlepel kerriepoeder (naar smaak)
  • Scheutje gembersiroop
 Optioneel: een flinke snuf kurkuma.

Variatie:

De combinatie Zaanse mayonaise en volle crème fraiche vind ik het lekkerst als basis voor elk sausje. Hoewel ik ook wel eens een deel mayo vervang door Griekse yoghurt. Mijn vader gebruikt graag zure room. Een kwestie van zelf uitproberen dus.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *