Smaken worden zó intens in de slowcooker. Dat geldt ook voor deze chili con carne naar een recept van Jamie Oliver.  Gemakkelijker kan trouwens niet: rond lunchtijd braadde ik het gehakt aan en deed ik alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker. Na de zwemles was de chili klaar! Je kunt dit gerecht natuurlijk ook in de pan maken. Die bereidingswijze staat onderaan het recept.

Ingrediënten Jamie’s Chili (4 personen)

2 middelgrote uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 middelgrote wortels, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 rode paprika’s, in grove stukken
1 volle theelepel chilipoeder
1 volle theelepel gemalen komijn
1 volle theelepel kaneel
Zout en peper naar smaak
1 blik kikkererwten van 200-400 g, uitgelekt
1 blik rode kidneybonen van 200-400 g, uitgelekt
2 blikken tomatenstukjes van 400 g
300-500 g rundergehakt van goede kwaliteit
2 eetlepels balsamicoazijn

Chili con carne bereiden in de slowcooker

Braad het gehakt aan in een pan. Hak ondertussen de uien en de andere groente fijn en laat de bonen en kikkererwten uitlekken. Dan mag je stapelen in de slowcooker. Uien, gehakt, wortel, bleekselderij, paprika, bonen, tomaten, kruiden en balsamicoazijn. Deksel erop en lekker met rust laten. 3-4 uur op high, 6-7 uur op low.

Chili con carne bereiden in de braadpan

Pak een grote braadpan. Fruit de groente aan in een scheut olijfolie en voeg de kruiden toe. Laat een minuut of 7 minuten bakken. Doe er dan de uitgelekte kikkererwten, kidneybonen en de tomaten bij. Laat even pruttelen. Voeg het gehakt toe. Vul een van de lege blikjes met water en giet dat in de pan. Giet de balsamicoazijn erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat het ongeveer een uur zachtjes pruttelen op laag vuur, met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

Extra: lust je graag koriander? Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes en zet ze zolang in de koelkast. Hak de gewassen steeltjes fijn en roer die door het mengsel in de slowcooker/braadpan. De blaadjes gebruik je op het laatst als garnering.

Wat eet je bij deze chili? Rijst, tortillachips, een klodder crème fraîche en eventueel guacamole.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *