Soms weet ik ook niet meer wat we moeten eten en kies ik voor vlees, gebakken aardappels, komkommer voor de kids en sla. Maar dan wel smaakvolle sla. Met pijnboompitjes, Grana Padano en goede smaakmakers.

Rond de feestdagen ontving ik een heerlijk pakket met daarin zwarte spaghetti (met inktvisinkt), Valderrama olijfolie en balsamico azijn van Ortalli. Een pakket naar mijn hart natuurlijk. Echt, deze olijfolie wil je bijna opdrinken zo zacht. En onweerstaanbaar in combinatie met de balsamico azijn.

Voor deze smakelijke sla heb je nodig:

  • Sla. Ik gebruikte rucola melange.
  • Geroosterde pijnboompitjes of een mix met pompoenpitjes
  • Scheut goede olijfolie
  • Scheut goede balsamico azijn
  • Groene kruiden (peterselie en basilicum bijvoorbeeld)
  • Geschaafde Grana Padano
  • Zout en peper

 

Sla met smaak

Hussel alles door elkaar. Klaar.

Fijn receptje toch? Ook lekker bij lasagne, macaroni of spaghetti. Of bij een wit wijntje in de zon met een paar stukjes stokbrood met kruidenboter.

You May Also Like