Pompoensoep is vrij simpel om te maken maar zo romig en vullend! En met een paar ingrediënten zet je binnen een half uur iets lekkers op tafel.

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • Pompoen
  • 1 sjalotje
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 milliliter kokosmelk
  • Pittige kruiden (bijvoorbeeld Sarah´s hot & spicy)
  • koriander of andere verse kruiden
  • 1 eetlepel crème fraîche

Hoe maak je deze pompoensoep?

Snijd de pompoen en de sjalot kleiner en fruit aan in olijfolie. Bak de pittige kruiden even mee. Voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat 20 minuten doorkoken. Als je de pompoen met een vork kunt prakken, is het tijd om de kokosmelk (naar smaak) toe te voegen. Laat nog even pruttelen en schenk het dan in de blender met een handje verse koriander. Wat crème fraîche in je kom, soep erbij en garneren met kruiden of pompoenpitten. Invriezen kan ook, bijvoorbeeld in porties in een druk en sluit zakje.

pompoensoep
pompoensoep

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *