Echt een receptje voor doordeweeks: salami-ovenschotel. Heel gemakkelijk want de oven doet het meeste werk. Jij hoeft alleen maar te snijden.

Wat heb je nodig?

Bakplaat met bakpapier
1 salami (zonder vel)
2 tenen knoflook
1 kilo krieltjes
1 aubergine en/of 1 courgette
2 (punt)paprika’s
2 of 3 el olijfolie
handvol peterselie
Gedroogde rozemarijn naar smaak
250 gram lekkere kleine tomaatjes

Salami-ovenschotel stap voor stap:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de salami in halve plakken, de knoflook fijn, de aubergine of courgette in kleine stukjes en de paprika in ringen. Halveer de, eventueel schoongemaakte, krieltjes, je hoeft ze niet te schillen.  Meng de salami, krieltjes, aubergine, courgette en paprika met de knoflook en de olie en verdeel over de bakplaat met bakpapier. Rooster circa 30 minuten in de oven en schep er af te toe even doorheen met de spatel. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Haal de bakplaat uit de oven, hussel de tomaatjes en peterselie erdoor en zet op tafel!

salami-schotel

You May Also Like