Echt een klassieker is deze salade van bleekselderij. Lekker fris! Bleekselderij zit namelijk boordevol vitamines en bevat ook veel kalium en calcium.

Wat heb je nodig voor deze zomerse salade?

1 stronk bleekselderij
2 appels (Elstar)
Stuk belegen kaas
Walnoten/pecan noten
2 handen sla naar keuze

Voor de dressing:
2 el gehakte bieslook
1 dl yoghurt
2 el citroensap
2 el olijfolie
Zout, peper, cayennepeper
1 tl suiker

Hoe maak je deze bleekselderij salade?

Was de bleekselderij, verwijder de bladeren, de onderkant en de draden. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Ook de kaas mag ik kleine blokjes gesneden worden. Mix de bleekselderij met de sla en de appels in een ruime kom en strooi de fijngehakte noten erover.

Roer voor de dressing in een aparte kom de yoghurt, citroensap, bieslook, olie, zout, peper, cayennepeper en suiker door elkaar. Schenk het yoghurtsausje erover en meng alles voorzichtig door elkaar. Garneer het met peterselie of, zoals ik, met tuinkers. Tip: je kunt het de avond van tevoren klaarmaken.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *