Deze bonbon van rosbief kan eigenlijk altijd. Als klein hapje vooraf, een amuse of een lekkere snack voor bij de borrel. Inmiddels heb ik deze combinatie ook al op een geroosterde boterham en als salade gegeten. Echt zo lekker!

Wat heb je nodig?

Een paar plakjes rosbief
Handje rucola sla
Geroosterde pijnboompitten
Verse basilicum
Parmezaanse kaas
Truffelmayonaise
Balsamico crème

Eventueel gekaramelliseerde rode ui

rosbief-glas
rosbief-glas

Hoe maak je het?

Kies of je de rosbief wil presenteren in een glaasje of als bonbon. In een glaasje stapel je de ingrediënten, als bonbon leg je twee plakjes rosbief kruiselings over elkaar. In het midden schep je een toefje truffelmayonaise met daarbovenop een beetje rucola, 2 blaasjes basilicum, een paar pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Dan vouw je de twee plakjes dicht. Nu kun je het pakketje omkeren. Op de mooie kant spuit je een beetje balsamico crème met eventueel wat gekaramelliseerde rode ui, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas naar smaak.

 

rosbief-boterham
rosbief-boterham

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *