Zet dit maar alvast op je lijstje met favoriete gerechten! Zó lekker! Maar koop goede scharrelkip. Echt, je proeft het! In het recept gebruik ik olijfolie. Je kunt ook de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken. Die zit bomvol smaak. Nog een tip: maak een iets meer en eet de left overs als pulled chicken op een broodje. Heerlijk!

Welke ingrediënten heb je nodig voor de kipschotel?

  • 600 gram kipfilet
  • zout en peper
  • 2 eetlepels boter
  • 2 el olijfolie (of de olie van de zongedroogde tomaatjes)
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • snufje gedroogde chilipeper (of fijngesneden verse als je durft)
  • 1 tl verse of gedroogde tijm, oregano en rozemarijn
  • 1 glas witte wijn
  • 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie
  • 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gr crème fraîche
  • Verse basilicum

Hoe maak je deze heerlijke romige kip uit de oven?

Verwarm de oven voor (180 graden). Strooi peper en zout op de kipfilets en wrijf het in het vlees. Smelt 1 el boter en 1 el olijfolie en bak de kip aan. Ongeveer 2,5 minuut per kant is genoeg. Haal de kip uit de pan en leg het alvast in de ovenschaal. Smelt nog een el boter en 1 el olie in dezelfde pan en bak hierin de knoflook, verse of gedroogde tijm, oregano en rozemarijn en de chilipeper toe. Voeg na 1,5 minuut het glas wijn toe en roer de fijngesneden zongedroogde tomaten, kaas en crème fraîche erdoor. Laat even pruttelen en schenk de saus over de kip. Zet de schaal in de oven en na 25 minuten kun je aan tafel. Extra lekker met verse basilicum en pasta. En stokbrood om mee te dippen natuurlijk.

romige kip uit de oven

You May Also Like