Hoe vaak maak jij zelf een versie smoohie in een nieuwe smaakcombinatie? Ik te weinig. Zou deze ‘basis voor smoothie’ van AH de oplossing zijn?

Smoothies, ik ben er gek op. Vooral omdat je alles gewoon in de blender gooit en er een goddelijk & kleurig sapje uitkomt. Toch val ik meestal terug op mijn favoriete combi banaan, sinaasappel, spinazie. Hiervan heb ik de ingrediënten altijd in huis, al dan niet in de vriezer.

Smoothie per portie invriezen

Een tijdlang bereidde ik mijn smoothies voor in druk-en-sluit zakjes. Ik bedacht groente- en fruitcombinaties, sneed alles al in stukken en combineerde het in een zakje. Deze vroor ik per portie in. Ik hoefde er dan alleen nog vocht bij te doen en de blender deed de rest.

Supersnelle smoothie in lekkere smaakcombinaties

Vandaag kocht ik bij de AH iets soortgelijks, alleen dan zonder het snijwerk. Voor € 2,15 kocht ik een doosje ‘Basis voor smoothie’ uit het vriesvak. Er zijn 4 varianten. Ik koos de combi ananas (125 gram), rode biet (75 gram), bramen (38 gram) en gember. Wat ik irritant vind is dat de resterende 12 gram niet benoemd wordt. Op de achterkant staat wel dat er 4% gemberpuree in zit en dat dus 1% bestaat uit aardappelzetmeel, zout en citroensapconcentraat. De inhoud van het doosje laat je een half uur ontdooien en doe je samen met 350 ml sinaasappelsap (of appelsap, melk of yoghurt) in de blender. In no time heb je genoeg voor 3 glazen.

Smoothie AHKoop ik het nog een keer?

Ja, ondanks dat ik geen fan ben van extra zout en zetmeel koop ik ook de andere varianten. Puur om ook die combinatie van smaken eens te proeven. Daarna ga ik weer verder op mijn oude manier: alles voorsnijden en per portie invriezen. Dan weet ik zeker dat ik niks geks binnenkrijg.

Andere varianten:

  • Basis voor een smoothie banaan, boerenkool, mango en citroengras (€ 1,99)
  • Basis voor een smoothie pompoen, mango, banaan en pastinaak (€ 1,99)
  • Basis voor een smoothie banaan, ananas, mango, banaan en basilicum (€ 1,99)

You May Also Like