Chocola ligt standaard in de voorraadkast. Zouden wij na deze smaaktest een nieuw favoriet merk gevonden hebben? Johnny Doodle introduceerde deze week (h)eerlijke chocoladerepen. Niet alleen ‘gewoon’ melk en puur 72%, maar ook nieuwe smaakcombinaties zoals White Speculoos, White Strawberry & Merengue, Dark Salty Fudge, Milk Fudge & Brownie, Dark Nougat & Cardamom en Milk Amaretti.

Smaaktest Johnny Doodle chocola

Met 8 grote tabletten en een echte Johnny Doodle-hamer ging onze smaaktest van start. Het testpanel bestond uit vier kinderen van 6, 11, 12 en 13 en de grootste chocoladeliefhebster zelf. De kinderen mochten met de hamer de chocola in stukjes slaan. GE-WEL-DIG! De verpakking is anders dan anders en dat sprak ook de kinderen aan. Ze snapten alleen niet welke smaak er in zat. Er stonden simpelweg teveel afleidende teksten op.

Na een enorme proefsessie hadden de kinderen ieder twee favorieten. De melkchocolade werd unaniem gekozen en de Milk Fudge & Brownie zat daar vlak achteraan. Er was 1 stem voor White Speculoos en 1 voor White Strawberry & Merengue. Ikzelf vond juist de eigenwijze combinaties het lekkerst. Wie verzint nou kardemon in chocolade? Ik had nooit gedacht dat witte chocola en speculaas zou goed combineerden. Elk tablet is echt het proberen waard!

Smaaktest johnny doodle

Leuk om te weten over het merk:

Naast alle fun heeft Johnny ook echt een missie. Van iedere verkochte reep gaat er tien cent naar de Johnny Doodle cacao coöperatie in Ghana, een samenwerking met Ghanese cacaoboeren. Aan een eerlijke prijs heeft een cacaoboer soms niet genoeg en daarom brengt Johnny de boeren ook wat ze écht persoonlijk nodig hebben, zoals onderwijs maar ook praktische zaken als kruiwagens en rubberlaarzen. Via de coöperatie koopt Johnny straks zelf de cacaobonen in en staat een eigen cacao verwerkingsfabriek in Ghana op de planning tussen nu en 2019 om de werkgelegenheid daar te houden en het volledige proces inzichtelijk te krijgen. Eerlijkheid naar de consument is wat Johnny belangrijk vindt. Per verkochte reep wil hij het verschil daadwerkelijk kunnen maken en het bewijs daarvan vind je in de binnenkant van de chocoladewikkels. Kijk voor meer informatie op johnnydoodle.com.

You May Also Like