Je wordt ermee om je oren geslagen met recepten voor bananenbrood. Je hebt ook zoveel variaties, gezonde varianten en minder gezonde. Broden die meer op cakes lijken, luchtiger of dikker brood, broden met noten of chocola. Je kunt eindeloos variëren met bananenbrood en dat is fijn! Ik ben een groot fan van dit brood, omdat je het makkelijk meeneemt, het redelijk gezond is en de kinderen het heerlijk vinden. Als we een dagje op pad gaan, dan maak ik ’s ochtends of de dag ervoor standaard klaar. Geen gedoe meer met broodjes smeren, een stuk bananenbrood is voldoende.

Recept bananenbrood

Voor een heerlijk luchtig brood gebruikte ik de volgende ingrediënten.

  • 250 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 8 gram bakpoeder
  • een snufje zout
  • eetlepel vanillesuiker
  • twee losgeklopte eieren
  • 2 rijpe bananen

recept luchtige bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe eerst de droge ingrediënten bij elkaar en roer ze goed door elkaar. Voeg daarna de ‘natte’ ingrediënten toe en meng het goed door. De bananen doe je er gepureerd doorheen. Vet je cakevorm goed in of gebruik bakpapier. Nadat ik het deeg in de vorm had gegoten strooide ik er nog speculaaskruiden overheen, maar wanneer je dit niet lekker vindt laat je dat weg. Je bananenbrood gaat dan op 180 graden in de oven. Na ongeveer 50 minuten is het klaar. Met de satéprikker-truc weet je precies wanneer je brood klaar is. Prik de satéprikker in je bananenbrood en wanneer deze er schoon uitkomt, dan is je bananenbrood klaar.

Variaties in dit recept

  • doe een handvol noten door je deeg heen
  • of vul je deeg met nog wat chocolade
  • voor alle ingrediënten kan je ook de gezonde varianten gebruiken
  • voor steviger bananenbrood gebruik je meer bananen

Bananenbrood wordt vaak nog lekkerder als het een dag in de koelkast heeft gestaan. Snij een plak af en doe er een heerlijke lik roomboter op… Mmm! Eet smakelijk.
recept luchtig bananenbrood

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *