Een slowcooker is net een extra gezinslid: eentje die voor je kookt terwijl jij iets anders doet. Dat klinkt goed toch? Het is een elektrische pan waarin je gerechten op een heel lage temperatuur kan bereiden en kan daarom veilig aan blijven staan. Ook als jij niet thuis bent! Vandaag maakte onze slowcooker een romige pompoensoep. Ik deed het hakwerk, zij de rest.

Wat heb je nodig voor een liter pompoensoep:

  • 1/2 ltr bouillon
  • 1 flespompoen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appel
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • cayennepeper naar smaak
  • snufje nootmuskaat en kaneel

Heb je rode curry-kruiden in huis dan zijn deze ook heerlijk! En verse gember bijvoorbeeld ook.

Optioneel: kokosmelk of mascarpone.

pompoensoep-slowcooker

Hoe maak je soep in de slowcooker?

Schil de pompoen, hak doormidden en haal de draden eruit. Snij in kleine blokjes, net als de wortel, ui, knoflook en appel en doe alles in de slowcooker met de halve liter (groente)bouillon. Voeg de kruiden toe. Op de lage stand duurt het 6-8 uur voordat de soep klaar is, op de hoge stand 3-4 uur. Als de soep klaar is voeg je naar smaak kokosmelk of mascarpone toe en pureer je alles met staafmixer (of in de blender). Ik serveerde de soep met licht geroosterde pompoenpitten en kleingesneden bosui. Lekker met een paar donkere boterhammen met grasboter.

pompoensoep-aantafel

Natuurlijk kan deze soep ook in de pan gemaakt worden. Fruit dan de ui even aan, voeg de knoflook en pompoen toe en schep even om. Dan de rest erbij. Je hebt wel iets meer bouillon nodig dan in de slowcooker, hou dat dus even in de gaten. Na een half uur tot 40 minuten is de pompoen zacht en klaar om gepureerd te worden.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *