Vind jij aubergine ook zo lekker? De lekkerste varianten eet ik op vakantie. Met zulk zacht vruchtvlees. Heerlijk. Thuis kun je ook fantastische gerechten maken. Zoals bijvoorbeeld deze pittige auberginedip van Jamie Oliver. Geweldig met tortillachips of naanbrood maar ook super bij worteltjes, paprika en komkommer!

Hoe maak je de auberginedip?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine door de helft, bestrooi met zout en laat even rusten. Na een kwartiertje zie je de eerste druppels tevoorschijnkomen. Wacht nog even en dep de aubergines droog. Maak inkepingen in een ruitpatroon zonder door de schil de snijden. Stop kleine stukjes knoflook tussem de inkepingen en besmeer met olijfolie. Leg de helften op een bakplaat. Besmeer na 20 minuten nog eens met olijfolie en laat nog 25 minuten roosteren in de oven totdat ze zacht zijn. Laat de aubergine afkoelen, schep het vruchtvlees uit de schil en in een maatbeker met chilipeper, olijfolie, citroensap, peterselie (of koriander) en zout en peper. Pureer met de staafmixer en garneer met gerookt paprikapoeder.

auberginedipauberginesalade

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *