Weet je waar ik blij van word? Als ik in de ochtend zonder moeite een lekker ontbijt uit de koelkast kan pakken. Vandaag kan dat, want ik maakte deze perzik-crumble gisterochtend al!

Wat heb je nodig?

1 perzik
1 el kokosolie
1 el honing
1 el Aicha Crème d’Ipomée (optioneel)
1 el lijnzaad
2 el havermout
2 el amandelmeel

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een ovenschaaltje in. Schil de perzik, snijd klein en leg in het ovenschaaltje. Meng in een ander bakje de andere ingrediënten met je vingertoppen tot een korrelig deeg en schep dit bovenop het fruit. Plaats het schaaltje ongeveer 20 minuten in de oven. Als het goed is ruikt je huis naar taart nu! Ik at de ene helft warm met Griekse Yoghurt. De andere helft ging in een bakje voor de volgende ochtend!

Tip 1: is je deeg te droog, voeg dan extra kokosolie of honing toe. Is je deeg te vettig schep er dan extra havermout doorheen.

Tip 2: varieer met fruit. Deze crumble is ook heerlijk met appel of frambozen!

Perzik-crumble
Perzik-crumble

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *