Een grote hit hier in huis is de pastasalade met groene pesto. Een pastasalade kan je warm en koud eten. Maak je lekker veel, dan kan je het de ene dag gewoon warm eten en de volgende dag bij de lunch koud. Of je maakt het ’s ochtends al en ben je al vroeg klaar voor de avond. Handig!

Nog zo’n fijn voordeel van pastasalade is dat je er in kunt doen wat je lekker vindt. Met de basis die ik vandaag met je deel, maak je sowieso iedereen blij en gaandeweg kan je er nog veel meer aan toevoegen.

Basis voor pastasalade met groene pesto

  • 350 gram pasta (bijvoorbeeld fusili)
  • 1 komkommer
  • bakje cherrytomaatjes
  • bakje spekjes
  • 100 gram jonge kaas
  • 400 gram kip
  • Potje groene pesto alla genovese (of natuurlijk zelf maken!)
  • eventueel nog veldsla en pijnboompitjes

pastasalade met groene pesto

Snijd de kip in kleine stukjes en bepoeder deze met wat kerriepoeder. Bak eerst de spekjes uit en daarna in dezelfde pan de kip. Lekker makkelijk. De tomaatjes, komkommer en kaas snijd je allemaal in gelijke blokjes. De pasta kook je gaar en koel je eventueel met koud water. Ligt een beetje aan het soort pasta dat je maakt. Hou er rekening mee dat wanneer je warme pasta of kip op de blokjes kaas doet, de kaas dan wat smelt en niet iedereen dat lekker vindt. Eventueel doe je er nog veldsla doorheen en bak je wat pijnboompitjes op. Dat is allemaal lekker!

Wanneer je alles bij elkaar hebt gedaan, doe je de pesto erdoorheen. Wij doen het er later doorheen omdat Eva liever de pesto doopt.

pastasalade met groene pesto

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *