Sommige recepten zijn zo simpel! En misschien komen ze daarom juist in het favorietenlijstje. Deze pasta met knoflook-garnalen staat bovenaan!

Garnalen grillen
Ik kocht een zak ongepelde garnalen en liet ze ontdooien. Daarna goot ik het overtollige water weg en depte de garnalen droog. In een grillpan smolt ik een klont kruidenboter en plaatste de eerste helft garnalen netjes naast elkaar in de pan.

Kruidenboter
De kruidenboter maak je eenvoudig zelf door zachte roomboter te mengen met gehakte groene kruiden, zout, peper en een teen (of twee) geperste knoflook. Ik maak meestal meerdere porties tegelijk (met 250 gram roomboter) en vries deze per portie in. Kruidenboter uit de supermarkt werkt natuurlijk ook prima.

Terug naar de garnalen. Wanneer de staarten roze worden is het tijd om de garnalen om te draaien. Nog een paar minuutjes grillen aan de andere kant en je kunt de garnalen uit de pan halen en even opzij zetten terwijl je de andere garnalen bakt in een nieuwe klont kruidenboter.

Tomatensaus uit de oven
Ondertussen kan je de pasta koken en in een andere pan maak je de tomatensaus warm. Wanneer de tomaten in de aanbieding zijn, maak ik vaak tomatensaus en vries deze in porties in. Dus voor deze maaltijd hoefde ik alleen de vriezer te openen en de garnalen, saus en kruidenboter te ontdooien. Pasta koken, saus erbij, garnalen bakken en aan tafel. Ik had nog wat zongedroogde tomaatjes en verse bieslook. Simpel, homemade en heerlijk.

You May Also Like