Met de paddenstoelenmix uit de Verse oogst-box maakte ik een hemelse risotto. Ja dat koste wel even tijd, maar het was elke minuut waard. Als basis gebruikte ik een recept van Gordon Ramsay.

Ingrediënten risotto

2 groentenbouillon-blokje
1 liter water
2 eetlepes olijfolie
1 of 2 sjalotjes
1 teen knoflook
200 gram risotto-rijst
1 klein glas droge witte wijn
1 theelepel gemalen korianderzaad
100 g oesterzwammen, in plakken
100 g cantharellen, eekhoorntjesbrood of andere wilde paddenstoelen
2 eetlepels crème fraîche (of mascarpone)
1 eetlepel kervel of bieslook, gehakt
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe maak je het?

Eerst maak je de groente-bouillon en hou deze warm. Snij het sjalotje en de knoflook fijn en fruit deze aan in de olijfolie. Voeg na een paar minuten de rijst toe en bak even mee. Schenk het glas wijn in de pan, voeg het korianderzaad toe en daarna lepel voor lepel de bouillon. Proef na een kwartier of de risotto-rijst al lekker zacht is (bij mij duurde het wel 25 minuten), want pas dan kan de crème fraîche erbij. Bak in een andere pan de paddenstoelen op hoog vuur in olie of roomboter. Als de risotto lekker romig kan de kaas erbij en als allerlaatste de paddenstoelenmix. Garneer met verse kruiden, bieslook of kervel bijvoorbeeld. Gedroogde Italiaanse kruidenmix is ook lekker.

Tip

Je kunt ook de sjalot en de paddenstoelen bakken in een restje kruidenboter met knoflook. Ook had ik nog een restje salami liggen. Deze heb ik klein gesneden, kort gebakken en toegevoegd aan de risotto. Nóg meer smaak.

Paddenstoelenrisotto
Paddenstoelenrisotto

You May Also Like