Zin om een keertje vis te eten? Ik ben zelf een groot liefhebber van zalm. Echt een veelzijdige vis én eentje die makkelijk te bereiden is. Eerder maakte we een fantastisch voorgerecht met zalm en mango, een salade van venkel en zalm en een heerlijke ovenschotel met broccoli. Dit keer had ik zin in noedels, en ik vond dat een Oosterse marinade daar het beste bij past.

Wat heb je nodig?

1 of 2 zalmfilets met of zonder vel
1 eetlepel honing
1 eetlepel witte wijnazijn
4 eetlepels ketjap
flinke snuf gemberpoeder (of verse, geraspte gember)

Hoe maak je de zalm?

Het is heel simpel. Snij het vel van de zalm en de zalm in blokjes van 2 cm. Maak de marinade door 1 eetlepel honing, 1 eetlepel witte wijnazijn te mengen met 4 eetlepels ketjap en een flinke snuf gemberpoeder. Verse geraspte gember is ook lekker natuurlijk. Laat dit minimaal een kwartier marineren. Een druk-en-sluit zakje werkt prima hiervoor!

Laat een (wok) pan heet worden, giet er wat wokolie of olijfolie in en roerbak de zalm een paar minuutjes.

Ik at de zalm met soba noedels, gewokte groente (courgette, sjalot, knoflook en gele paprika) en garneerde mijn bord met sesamzaadjes en kort gebakken cashewnoten.

zalm
zalm

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *