Een van de dingen die ik het meeste mis in Zwitserland is ontbijtkoek. Zo’n lekkere plak koek met een dot roomboter eroverheen of een plak koek met hagelslag. Zoet, zoeter, zoetst! Deze lekkere en typische Nederlandse ‘Frühstückskuchen’ heb ik hier nog niet gevonden. Gelukkig vond een van de andere Nederlandse mama’s in Zwitserland een fijn recept en deelde het met ons.

Het ontbijkoekrecept van Mind Your Feed is natuurlijk niet gericht op mijn Zwitserse keuken. Al zullen ze hier wel speltbloem en speltmeel hebben en uiteraard is ook palmsuiker vast wel te koop, echter ik heb dat niet standaard in huis en ik hou van recepten waarbij ik mijn alledaagse producten kan gebruiken. Want dan maak ik het tenminste!

Ik veranderde het recept van Mind your Feed naar mijn producten en hoopte dat het goed zou uitpakken. Nou ik kan je vertellen: dat deed het! Eva wilde het wel als avondeten hebben en baalde dat ze het niet mee naar school mag nemen (lees het laatste deel van het woord Frühstückskuchen).

Zo maak je de ontbijtkoek

150 gram bloem
50 gr havermout
50 gr honing
50 gr appelstroop (ik gebruikte schenkstroop)
50 gr suiker
2 eieren
175 ml melk
3 tl koekkruiden
1/2 tl vanillepoeder
2 (flinke) tl bakpoeder

OVEN: Verwarm de oven op 180 graden voor
Gebruik een cakevorm om je ontbijtkoek te maken, leg hierin alvast bakpapier.

Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar, daarna meng je de appelstroop en de honing er door heen. Het wordt een goede plakbende. Daarna meng je de melk en de eieren erdoorheen en meng je alles goed door. De substantie is wat wateriger dan je gewend bent, maar wanneer het gebakken wordt dan komt alles goed. Wanneer alles goed gemengd is, doe het dan in de cakevorm en bak het in de oven voor zo’n 40 minuten!

Eet smakelijk!

You May Also Like