Op het persevent All You Need Is Food volgde ik een kookworkshop van Dream. We maakten een fantastisch soepje met amandelmelk. Perfect voor de winter, snel klaar en lekker pittig. Natuurlijk deel ik het recept met je.

Ingrediënten Muhamarra-soep

1 rode ui
3 tenen knoflook
1/2 rode peper
1/2 venkel
1 grote wortel of een paar kleintjes
2 geroosterde rode paprika’s
1 el tomatenpuree
1 blok tomatenblokjes
1 groentenbouillonblokje
600 ml amandelmelk DREAM
2 el granaatappelmelasse
1 tl pimenton
2 tl komijnzaad
1 hand peterselie
1/2 hand koriander

Bereiding Muhamarra-soep

Snijd de ui, knoflook, peper, wortel, venkel en verse kruiden kleiner, vijzel de koriander en zet de rest klaar. Fruit de ui en het knoflook in de pan. Voeg na een paar minuten de rode peper, venkel en wortel toe en bak al roeren op hoog vuur. Dan mogen de tomatenblokjes en -puree, de paprika, pimenton, komijn, bouillonblokje, granaatappelmelasse, een snuf zout en de amandelmelk erbij. Laat alles op middelhoog vuur doorkoken tot de groenten zacht zijn. Voeg de koriander en peterselie toe en pureer alles met de staafmixer. Tip: een scheutje citroensap kan de smaken mooi in balans brengen!

Inspiratie nodig? Bekijk meer recepten met plantaardige melk!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *