Deze bananen muffins zijn snel gemaakt in de Airfryer of oven en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Vries ze in en haal er elke ochtend eentje uit. Zo maak je in een half uurtje een lekkere en verantwoorde snack voor de hele week.

Voor 6 muffins heb je nodig:

  • een grote banaan of 1,5 banaan
  • 60 gram amandelmeel
  • 40 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • pecannoten

Hoe maak je de muffins?

Prak de banaan met het ei. Meng er de havermout en de amandelmeel doorheen en voeg de honing toe. Je kunt ook alle ingredienten in een kom doen en alles mixen met de staafmixer.
Schep het mengsel in ingevette muffinvorm of papieren vormpjes en garneer met pecannoten. Ik bakte ze op 175 graden in 20 minuten in de Airfryer. Maar dat kan natuurlijk ook in de oven. Als een satéprikker en droog uitkomt is je muffin klaar. Je kunt het mengsel ook in een cakevorm doen en er een groter bananenbrood van bakken.

bananenmuffins uit de airfryer
bananenmuffins uit de airfryer

Dit recept is in de Airfryer gemaakt. Ik schreef een review over dit handige apparaat en maakte er ook gehaktballen in.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *