Het leek me altijd heel moeilijk om mueslibrood te maken. Het tegendeel is waar. Ik heb het mueslibroodje met yoghurt in de oven en in de Airfryer gemaakt. Beide waren heel lekker en zeker warm een aanrader. Bovendien is het een simpel recept. Als je alles klaarzet dan ben je in een mum van tijd klaar.

Mueslibrood beslag

Ingrediënten voor een klein mueslibrood of 6 mini-broodjes

125 gram Griekse yoghurt
1 ei
50 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
25 gram havervlokken
25 gram rozijnen
25 gram gemengde noten (walnoten. amandelen, pecannoten)
paar kleingesneden dadels
1 tl bakpoeder
Snuf kaneel
Snuf  zout

Mueslibrood beslag muffins

Hoe maak je dit mueslibrood?

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. De Airfryer kan op 165 graden worden voorverwarmd. Meng alle ingrediënten door elkaar. 🙂 Het makkelijkst is als je eerst de yoghurt met het ei mengt, en pas daarna het boekweit- en amandelmeel, het bakpoeder, het zout, de kaneel en de havervlokken er doorheen spatelt. Als laatste voeg je de noten, rozijnen en dadels toe. Gedroogde abrikozen of vijgen zouden er ook prima bij passen.

Ook lekker: speltbrood met banaan en chocola

Mueslibrood muffins

Vet een kleine cakevorm in of muffinvormpjes. Stort het beslag erin en verdeel er een paar havervlokken overheen. Na 30-35 minuten in de oven is je broodje goudbruin en klaar. De Airfryer doet er maar 15 minuten over! Lekker met roomboter. Wil je een groot brood dan verdubbel je gewoon de ingrediënten.

Mueslibrood airfryer

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *