Toen gisteren de herfst foodybox binnenkwam was ik zo blij met het six-pack van SimplySpices! In mijn box zaten 6 kruidenpotjes, waaronder TONY’S TEX MEX BANDITS. Deze Mexicaanse smaakmelange geeft aan je gerechten de specifieke Tex Mex smaak en is geschikt op alle vleessoorten, vis roerbakgerechten en gebakken aardappelen. Weet je nog dat ik een Allerhande box mocht testen? Eén van de succesrecepten was Mexicaanse gehaktschotel. Vandaag maakte ik deze schotel nog een keertje, maar dan met mijn nieuwe kruidenmix.

Wat heb je ervoor nodig?

500 gram gehakt
Mexicaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes
1 bik mais (uitgelekt)
1 blik chilibonen in saus
1 zak tortillachips
1 zakje geraspte jonge kaas
Optioneel: rode paprika, guacamole, crème fraîche

gehaktschotel

Hoe maak je de Mexicaanse schotel?

Pak een grote hapjespan en rul daarin het gehakt. Voeg na een paar minuten 15 gram van de kruidenmix en de tomatenblokjes toe. Laat het een paar minuutjes op middelhoog vuur pruttelen en schep het in een grote ovenschaal. Strooi de uitgelekte mais en de chilibonen over het gehakt. Nu een laagje kaas, een laagje tortillachips en weer een laagje kaas. In het originele recept eindig je met in ringen gesneden paprika, maar omdat niet iedereen dit bij ons kan waarderen, hield ik de paprika apart. Na 20 minuten in een voorverwarmde oven is de kaas lekker gesmolten en is de schotel klaar.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *