Ik kreeg van Linwoods 3 zakken lekkere lijnzaadmix. Fijn voor in mijn ontbijt-smoothie en een onmisbaar ingrediënt van mijn favoriete snack, kokosballen. Wist je dat het ook heerlijk is in stoofpotten en soep? Ik ook niet. Je kunt ook crackers en brood bakken van lijnzaad. Het originele brood-recept is van Amber Albarda, maar ik gaf er mijn eigen draai aan (lees: ik had niet alles in huis) en zo maakte ik dus lijnzaadbrood met komijn.

Ingredienten_lijnzaadbrood Ingrediënten voor een heel lijnzaadbrood

ruim 200 g lijnzaadmeel

115 g boekweitmeel

4 tl wijnsteenzuurbakpoeder

2 tl komijn

1 tl vers gemalen zee- of roze himalayazout

100 g gesmolten kokosolie/roomboter

4 scharreleieren

250 ml water

Lijnzaadbrood_klaar

Stap voor stap

Smelt de kokosolie of boter. Verwarm de oven voor op 190C en vet een bakblik in. Mix het lijnzaadmeel, boekweitmeel, het bakpoeder, de komijn en het zout in een grote kom en roer goed door. Klop in een kleinere kom de eieren los en voeg ze samen met de kokosolie/boter en het water aan de grote kom met de droge ingrediënten toe. Roer goed door elkaar tot het een smeuïg, kleverig deeg is. Doe het deeg in het bakblik en zet dit zo’n 60 minuten in de oven. Goed laten afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt! Heerlijk met een stukje kaas en zelfs met honing!

You May Also Like