Lasagne is hier altijd een hit. De kant-en-klare van de Aldi of de Lidl doen het prima wanneer je niet veel tijd hebt en de kinderen zeker weten moeten eten. Die kant-en-klare raak je op een gegeven moment ook zat en ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en zelf eens echt lekkere lasagne te maken. Het kost je even wat tijd, vooral als je geen kant-en-klare saus gebruikt en ook nog eens zelf je bechamelsaus maakt. Maar dan heb je wel wat. Van deze lekkere lasagne met verstopte groenten, lik je je vingers bij af!

IMG_0325

Benodigdheden voor deze lekkere lasagne (3 personen)

  • lasagnebladen
  • 500 gram tomaten gemixt met bijvoorbeeld een paprika of zoete paprika
  • kruiden (bijvoorbeeld Provençaals)
  • uitje
  • 2 knoflookteentjes
  • olie
  • 500 gram (gemengd) gehakt
  • 900 ml melk
  • half groentebouillon blokje
  • 50 gram boter
  • 50 gram meel
  • nootmuskaat
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • blender
  • ovenschaal

Tomatensaus maak je eenvoudig zelf in de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden. De basis voor deze lasagne bestaat uit je eigen tomatensaus. Deze saus maakte ik in de oven. Ik kocht in de supermarkt een groentemix van tomaten en kleine paprika’s. Ik deed daar zelf nog een een zoete paprika bij. Je kunt ook gewone tomaten gebruiken voor deze saus. De tomaten snijd je door, je hakt de ui en knoflook en doet alles in de ovenschaal. Je sprenkelt hier wat olijfolie eroverheen en de kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld Provençaalse kruiden. Je zet dit een half uur in de oven.

IMG_0329Basis tomatensaus voor heerlijke lasagne

Na een half uur is je ‘saus’ bijna klaar. Als je de saus uit de oven hebt gehaald, kan je de oven verder verwarmen op 220 graden. Je hoeft het alleen nog maar in de blender fijn te malen. Je bakt in een pan het gehakt rul en voegt daar je saus uit de blender aan toe. De saus die je hebt gemaakt is niet zo vloeibaar als je vanuit een potje gewend bent. Je kunt altijd nog een potje tomatenpuree toevoegen, maar het is in principe niet nodig.

IMG_0446

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is niet zo heel moeilijk. De melk verwarm je in een pan samen met het halve bouillonblokje. Daarna verwarm je in een ander pannetje de boter en de bloem. Wanneer dit goed vermengd is (goed roeren!) en de melk warm is, dan giet je dat mengsel erbij. Daarna roer je het met de nootmuskaat heel goed door totdat je bechamelsaus lekker dik is. Dit kan echt wel even duren. Wanneer het mij te lang duurt, doe ik er altijd nog wat extra bloem doorheen.

Maak je lasagne

Ik gebruikte dezelfde ovenschaal als voor de tomatensaus. Je begint met een laagje bechamelsaus, daarna doe je het gehaktmengsel erop. Dan zijn de lasagnebladen aan de beurt en bovenop de lasagnebladen doe je eerst de parmezaanse kaas. Dan weer bechamelsaus, gehaktmengsel, lasagnebladen en de kaas. Je eindigt met een laagje bechamelsaus. Je kunt hier nog wat platte tomaten aan toevoegen of mozzarella, maar het is eigenlijk niet nodig. Kijk op het pakje van de lasagnebladen hoelang de lasagne in de oven moet, bij mij was dit 20 minuten. Nadat het nog even had gestaan konden we deze lekkere lasagne eten. Tien minuten later was alles op. De kinderen smulden ervan en ze hadden niet eens door dat ze groenten aten.

lekkere lasagne lekkere lasagne

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *