Terwijl mijn jongens het liefste een bak kant-en-klare lasagne van de supermarkt naar binnen lepelen, kies ik liever voor vers en gezond. Ook met deze lasagne zonder vlees, maar met veel groente. Het originele recept is van Francescakookt.nl. Zij noemt het ‘de makkelijkste lasagne ooit’.

Ingrediënten voor 2 personen

1 fles passata (kijk even of er geen rommel in zit)
1/2 aubergine (in plakken)
1/2 courgette (in plakken)
1 tomaat (in dunne plakken)
1 bosuitje (in ringen)
4 verse lasagnevellen
Hüttenkäse (400 gram)
Mozzarella (1 bol in stukken gescheurd)
Geraspte kaas  (circa 100 gram)

Hoe maak je deze makkelijke lasagne?

Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal in en bouw de lagen op:

1/3 passata – 2 lasagnebladen – 1/2 hüttenkäse – plakken aubergine – peper en zout -1/2 tomaat –
1/3 passata 2 lasagnebladen – 1/2 hüttenkäse – 1/2 geraspte kaas – courgette -peper, zout, oregano,
1/3 passata – 1/2 tomaat – geraspte kaas – bosuitje – mozzarella – oregano.

Zet de schaal minimaal 25 minuten in de oven. Bij mij was de aubergine toen nog niet gaar, dus prik even voordat je de schaal op tafel zet. De aubergine en courgette zijn het lekkerst als ze zacht zijn.
lasagne

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.