Van onze bakker kregen de kinderen zakjes deeg om zelf kruidnootjes te bakken. Even kneden, een rol van rollen, in kleine stukjes snijden en daar balletjes van maken. Snel gedaan en heerlijk. Zo komen wij wel in de Sintstemming! De jongens noemen ze steevast pepernoten trouwens, maar dat klopt eigenlijk niet. Pepernoten worden namelijk gemaakt van taaitaai-deeg vermeng met roggemeel en anijs. Kruidnoten zijn de brosse variant met speculaaskruiden. Wil je ze zelf ook bakken? Volg dan dit recept:

Ingrediënten kruidnootjes

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkerbruine basterdsuiker
100 gr koude, harde boter
6 eetlepels melk
4 theelepels speculaaskruiden
snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het meel met de suiker, speculaaskruiden en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit samen met de melk toe aan het meelmengsel. Kneed er een samenhangend deeg van en maak er kleine balletjes van. Leg de balletjes, op bakpapier, op een bakplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten in de oven. Je kunt de kruidnootjes enkele dagen bewaren in een afgesloten trommel.

img_5870

You May Also Like