Lekkere trek om een uur of vier, wie kent het niet? Je moet dan ballen hebben, om voor iets gezonds te kiezen.  Bij deze het recept voor kokosballen met chocoladesmaak 😉

Wat heb je nodig?

12 Medjool dadels zonder pit
3 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels fijngehakte noten naar keuze
2 eetlepels gemalen kokos
2 eetlepels (rauwe) cacao
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel honing

Hoe maak je ze?

  • Mix 3 eetlepels lijnzaad met 2 eetlepels fijngehakte noten, 2 eetlepels gemalen kokos, 2 eetlepels (rauwe) cacao, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel nootmuskaat in een ruime kom.
  • Verwarm in een pannetje 2 eetlepels kokosolie en 1 eetlepel honing.
  • Hak 12 Medjool dadels zonder pit heel fijn. Ik gebruik hiervoor een mini-keukenmachine.
  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar.  Als het teveel plakt, voeg dan nog wat lijnzaad toe.
  • Rol dan met natte handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze door wat gemalen kokos. Laat de kokosballen een uur opstijven in de koelkast voordat je ze gaat eten.

Zelf vries ik ze in. Gewoon in een zakje. In de ochtend haal ik er een paar uit, neem ze mee en tegen een uur of vier zijn precies op de juiste temperatuur.

Over lijnzaad

De vezels in lijnzaad geven je urenlang een verzadigd gevoel, daarnaast werkt het bloedsuiker regulerend. Lijnzaad zit vol voedingsstoffen zoals Omega 3, eiwitten, ijzer en magnesium. Door de hoeveelheid anti-oxidanten werkt het ontstekingsremmend.  Het bevordert de spijsvertering, doordat een in water oplosbare vezel een soort gel vormt waardoor je maag en darmen eerder geleegd worden. daardoor worden andere nutriënten beter opgenomen. En dat is dan weer mooi meegenomen.

You May Also Like