De hele week wilde ik al koekjes bakken. Uiteindelijk werden het deze koekjes met cranberry’s en witte chocolade. Cranberry’s heb ik altijd in huis voor Liza, die kan niet zo goed tegen rozijnen, en chocolade heb ik uiteraard ook altijd in huis. Voor dit recept van Laura’s Bakery, heb je trouwens gedroogde cranberry’s nodig, met verse cranberry’s worden de koekjes te vochtig.

 

Ingrediënten

  • 215 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • 270 gram bloem
  • snufje zout
  • 90 gram cranberry’s (gedroogd)
  • 90 gram witte chocoladen stukken

Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Mix daarna de ei erbij, de bloem en als laatste wanneer het een goed stuk deeg is, dan kan je de cranberry’s en de witte chocola erbij voegen. Wanneer alles goed gemixt is met elkaar, dan maak je van het deeg een grote rol (of de vorm die je wilt). Deze rol leg je drie uur in de koelkast. Daarna snijd je plakjes van je rol en leg je deze koekjes op bakpapier.

De koekjes bak je ongeveer 17 minuten op 170 graden in de heteluchtoven.

Koekjes met cranberry's en witte chocolade

Koekjes met cranberry's en witte chocolade

You May Also Like