Kip-kerrie salade is lekker. Heel lekker. Zo gemakkelijk zelf te maken dat het bijna suf is om dit ooit nog kant-en-klaar te kopen.

Wat heb je nodig?

1 of 2 kipfilets
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 el mayonaise
1 el yoghurt
2 tl kerrie kruiden (ik gebruik Curry Madras van Jonnie Boer)
1 tl vers geraspte gember (optioneel)
scheutje gembersiroop
Snufje zout en peper

Wat moet je doen?

Zet een pan water met gedroogde kruiden op het vuur en pocheer de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd fijn. Meng in een ruime kom alle andere ingrediënten tot een mooie gele saus. Voeg de afgekoelde kip toe en schep om.

Deze kip-kerrie salade is lekker op een toastje of stokbroodje, maar ook op een rijstwafel of in een wrap. Het combineert prima met komkommer, rucola of spinazie. Je kunt deze kip-kerrie maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren,

Variatie op de kip-kerrie salade:

Je kunt de kip koken in kippenbouillon voor extra smaak. Ananas, paprika of een fijngesnipperd rood uitje passen er ook goed bij! Of probeer een fijngesneden appeltje. Of wat extra rozijnen en walnoten. Mogelijkheden genoeg om echt je eigen kip-kerrie salade te maken.

kip-kerrie salade

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *