Presenteer saaie gekookte groente eens anders. Bijvoorbeeld met een lekkere zelfgemaakte kerrie-kaassaus. Dat ziet er al een stuk leuker uit op tafel.

Kaassaus met kerrie, stap voor stap:

1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Kook de groente, giet af en plaat in een lage ovenschaal.
3 Smelt 25 gram roomboter in een (steel)pan, voeg een halve eetlepel kerriepoeder toe en verwarm even op laag vuur.
4 Voeg dan 25 gram bloem toe en bak 1 minuut zachtjes mee.
5 Roer er (in scheutjes) 250 mililiter melk door en roer goed.
6 Heb je een gladde saus? Smelt er dan 50 gram geraspte (belegen) kaas door.
7 Schenk de kaassaus over de groente en strooi er eventueel nog pijnboompitten over.
8 Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat het een mooi kleurtje krijgt.

IMG_5946

 

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *