Herfst is echt hét seizoen voor kruidige gerechten. Heb je, net als ik, geen tijd om de hele dag het fornuis in de gaten te houden? Een slowcooker is dan een goed idee om op je verlanglijstje te zetten. Je legt de ingrediënten in de slowcooker, zet het apparaat op low of high en je kunt wat anders gaan doen. Je hoeft niet thuis te blijven, een slowcooker is volkomen veilig. Zo ging ik vanochtend werken en toen ik vanmiddag thuis kwam was deze rollade al bijna klaar! Als ik nu een nieuwe slowcooker zou kopen, zou ik er eentje kiezen met een timer, die is nog preciezer dan de mijne. Bol.com heeft een flinke selectie slowcookers, ik zag er al eentje voor minder dan € 40.

Heb je al een slowcooker in huis, dan is deze honing/mosterd rollade lekker om eens uit te proberen.

Boodschappenlijstje rollade:

  • 1 rollade (1 kilo)
  • 2 uien
  • 2 appels

Voor de marinade: 

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel (Dijon) mosterd
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • snuf zout

Om de saus te binden:

  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels water

Hoe maak je deze honing-mosterd rollade?

Meng eerst de ingrediënten voor de marinade door elkaar: honing, mosterd en korianderpoeder en een snuf zout.

Schil de appels en snijd ze kleiner. Snijd ook de uien in kleine stukjes.

Leg de appels en uien in de slowcooker. Smeer de rollade rondom in met de marinade en leg het vlees bovenop het appel/ui-mengsel. Doe de deksel op de slowcooker en zet ´m 6 tot 8 uur op low. Als de kerntemperatuur naar wens is, haal je de rollade uit de slowcooker en snijd in plakken. Maak een papje van de maizena en het water en voeg dit bij het appel/ui-mengsel, als je het nog even laat pruttelen dan wordt het een dikkere saus. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.

Tijdbesparende tip

Maak de de marinade al de avond van te voren. Ik liet mijn rollade zelfs ontdooien in de marinade. Ook de appels en uien sneed ik al ´s avonds en deed ik in een druk-en-sluitzakje, want uien snijden om half 8 ´s ochtends is niet mijn hobby. Een beetje citroensap erover zorgt dat de stukjes niet verkleuren.

Meer slowcooker recepten? Eerder maakte ik een heerlijk havermout-ontbijt, een pittige pompoensoep en smaakvolle chili con carne in de slowcooker.

rollade slowcooker
rollade slowcooker

You May Also Like