Precies op het goede moment werd ik uitgenodigd voor een gratis fitcheck van Herbalife. Niet dat ik precies wist wat het inhield, maar de woorden ‘bodyscan’ en ‘lichaamswaarden meten’ waren genoeg om de afspraak te maken. Eenmaal op locatie maakte ik kennis met Ilse, een gezellige en open persoonlijkheid. Zij vertelde me meer over de relatie tussen voeding en gezondheid. Daarna stond ik een halve minuut op een soort weegschaal. Deze scande onder andere mijn gewicht, vetpercentage, vochtpercentage, bot- en spiermassa, en visceraal vet. De uitslag viel vies tegen.. Te zwaar, te veel vet en ik had een metabolische leeftijd van 54 jaar. Dat is 14 jaar ouder dan ik in werkelijkheid ben!

Herbalife 3 dagen testen

Ook bleek uit mijn voedingspatroon dat ik vaak te weinig proteïne binnen krijg. Ilse vertelde me meer over Herbalife en de mogelijkheden, maar ik bleef wat sceptisch. Ik ben een voorstander van puur en gezond eten zonder chemische toevoegingen. Ik eet liever Griekse yoghurt dan magere yoghurt. Bovendien gebruik ik vanwege de problemen met mijn schildklier zo min mogelijk soja. En laat dat nu net één van de hoofdbestanddelen zijn van de meeste Herbalife-producten. Alleen de ‘Formula 1 Vanille’ is vrij van lactose, soja en gluten. Die wilde ik wel testen. Ik kreeg poeder voor 6 vanille-shakes mee naar huis en 3 eiwitrijke repen.

Eerste dag – fris van start

Het ontbijt de eerste dag bestond uit een shake van vanille-poeder, 250 ml amandelmelk, 1/2 banaan, 1 el Griekse yoghurt, 1 tl 5 spice kruiden & 1 tl kaneel. Ik gebruikte de staafmixer om het te mixen en dat ging prima. De shake werd een stuk dikker door het poeder, maar was nog net drinkbaar. Ik was niet zo weg van de vanillesmaak. Bij de lunch had ik minder last van de smaak van het poeder in mijn yoghurt, maar meer van de structuur. Het blijft een beetje korrelig in je mond. Verder at ik een kom pittige soep en een kleine wrap met rosbief.

Tweede dag – slechte combinatie

Deze dag ontbeet ik met havermout. Om tijd te winnen had ik de avond ervoor al de havermout, lijnzaad, kaneel, 5 spice poeder gemixt. In de ochtend deed ik 350 ml amandelmelk in een pannetje en de havermoutmix erbij met een halve banaan in plakjes. Vuur aan en roeren maar. Eenmaal in mijn schaaltje zag mijn havermout er heel anders uit dan anders. Het smaakte ook anders. Voor de lunch nam ik yoghurt met het poeder en de andere helft van de banaan mee naar mijn werk. Dat was gelukkig veel lekkerder. Verder at ik 1 appel, een handje noten, een salade van gegrilde groente met sla, tomaatjes en een paar blokjes kaas. ’s Avonds at ik boerenkool mee met een stukje rookworst natuurlijk. Na 20 minuten hardlopen nam ik een snackreep en keek ik jaloers naar het stuk chocolade dat de jongens aten. Honger heb ik niet gehad vandaag!

Derde dag – de smaak te pakken

Ik deed 350 ml amandelmelk, het poeder en een halve rijpe banaan in een kom en mixte het fijn met de staafmixer. Belangrijk is dat je er ongeveer een kwartier over het ontbijt doet, en dat is best een uitdaging als het spitsuur is thuis. Daarom nam ik het mee in de auto en dronk ik het onderweg, in alle rust, langzaam op. Ook deze dag nam ik yoghurt mee voor de lunch maar deed er wel een scheut amandelmelk bij. Door het poeder wordt de yoghurt namelijk erg dik. Verder at ik een kom verse courgettesoep en een salade van andijvie, met kruiden, 3 blokjes geitenkaas en een paar uitgebakken spekjes. De dressing bestond mosterd, olie en sinaasappelsap en had pijnboom- en pompoenpitten als garnering. Ook at ik, net als de voorgaande dagen, een proteïnereep. De smaak was best oké, de nasmaak wat minder.

Hoeveel jonger?

De vierde dag had ik een afspraak bij Ilse. Ik was heel benieuwd wat 3 dagen Herbalife voor effect zou hebben. Zou mijn metabolische leeftijd omlaag zijn gegaan? Nou nee, zelfs een jaar omhóóg. Dat had vast te maken met het vetpercentage dat van een slechte 36,5 % naar een nog veel slechtere 38,3 % was gegaan. Het goede nieuws was dat ik wel 7 ons was afgevallen.

Ondanks de succesverhalen, de overtuigende brochure en het vertrouwen in de adviseur ga ik niet door met Herbalife. Ik vind het programma te duur om er mee te experimenteren en niet lekker genoeg. Ik ga nu weer gewoon vrolijk verder met mijn eigen programma van meer bewegen, meer groente, meer eiwit en meer slaap.

You May Also Like