Afgelopen woensdag mocht ik met de kinderen naar het BBQ-event van Heinz. Het weer werkte mee, Sil en Juul vermaakten zich prima en ik mocht koken. Een perfecte middag dus. Op de prachtige locatie Amsterdam Roest deelde Miljuschka Witzenhausen, bekend van o.a. 24Kitchen, haar barbecue tips & tricks. Daarna grilden de echte BBQheroes met spek omwikkelde aardappeltjes, gehalveerde nectarines en grote stukken zalm, bavette en kippendijen. Het smaakte heerlijk!

bbq

Tropisch broodje met zalm

Eén van de recepten die we konden maken was een tropisch broodje met zalm. Weer eens wat anders dan een broodje hamburger van de BBQ!

Ingrediënten voor 4 personen:

2 cm verse gemberwortel
1 limoen
1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
500 g zalmfilet zonder vel
1 mango
1 wortel
1 rode peper
1 komkommer
2 stengels bleekselderij
0,5 bosje koriander
75 ml Heinz Hot Chilli Ketchup
50 g gehakte pinda’s
4 Surinaamse puntjes

Bereiding

1. Steek de kolen van de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.

2. Schil de gember en rasp de limoen en gember. Meng voor de marinade de limoen- en gemberrasp met het sap van een halve limoen en het Chinees 5-kruidenpoeder. Masseer de zalm met de marinade, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en leg de zalm op de barbecue. Gaar de zalm circa 10 minuten op de barbecue op medium-hete kolen zodat de zalm langzaam gaar wordt maar mooi rosé blijft.

3. Snijd de rode peper in ringetjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in dunne reepjes van circa 3 centimeter lang. Schil de wortel en de bleekselderij en snijd de wortel, bleekselderij en de komkommer in reepjes van dezelfde lengte als de mango. Meng voor de salade de groente met de mango en rode peper en roer de Hot Chilli Ketchup erdoor. Breng op smaak met een beetje zout.

4. Haal de zalm van de barbecue en verdeel de zalm in porties. Hak de pinda’s fijn. Snijd de Surinaamse puntjes open, schep er een beetje salade in, leg de zalm erop en schep daarop nog een beetje salade. Garneer met koriander en lepel er eventueel nog een beetje Hot Chilli Ketchup over. Serveer eventueel overgebleven salade bij de broodjes en bestrooi met pinda’s.

You May Also Like