Onlangs maakte ik bij de wraps met gekruid gehakt een pittige tomatensalsa. Ik had nog nooit een salsa gemaakt, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Wat was het lekker en wat hebben we ervan genoten. Daarom leg ik vandaag precies uit hoe ik het heb gemaakt. Hiermee kan jij je gasten of jezelf ook verwennen. Deze tomatensalsa is heerlijk bij wraps, op tortilla’s, gebakken courgette en op toastjes.

Dit heb je nodig voor mijn tomatensalsa

  • 6 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • een streng bosui
  • 1 zoete paprika
  • peper
  • peterselie
  • citroensap
tomatensalsa
En op deze foto mist nog de bosui en de citroensap

Het allermooiste is natuurlijk wanneer je alles heel klein snijdt en met elkaar mengt. Ik had daar geen tijd voor en geen zin in, dus besloot ik de tomaten, zoete paprika, bosui en knoflook met de staafmixer fijn te maken. Het grote nadeel hiervan is alleen dat je heel veel sap hebt. Daarom besloot ik nadat het was fijngemalen, om het te laten uitlekken in een zeef. De beste oplossing bleek later, want doordat het vocht weg was werd de salsa nog lekkerder. Hierna deed ik er wat peper bij, een scheutje citroensap en flink veel peterselie.

In andere recepten die ik online zag werd er vaak koriander gebruikt, daar krijg ik buikpijn van dus dat gebruik ik sowieso niet. Maar het kan wel. Natuurlijk kan je de bosui voor een gewone ui vervangen. Maar met deze bosui werd het geheel wel frisser.

Eet smakelijk!

tomatensalsa

You May Also Like