Vanochtend zag ik een recept voorbij komen van UitPaulinesKeuken: warme havermout uit de oven met appel en kaneel. Zou ik de appel kunnen vervangen door een peer? Een perfect recept om te testen met de peren van Migo, die ik afgelopen week kreeg. Deze peren beloven een stevige bite en geen geknoei, een perfect tussendoortje dus. Ook na een half uur in de oven hadden de stukjes peer een lekkere bite, test geslaagd dus.

Voor de peren havermout heb je nodig:

1 peer

40 gram havermout

150 m amandelmelk

1 el honing of

1 tl kaneel

optioneel: nootjes, rozijnen, honing

Stap voor stap:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg de havermout af en meng met de andere ingrediënten. Snijd de peer kleiner, met of zonder schil. Raspen kan natuurlijk ook. Schep de peer met het havermoutmengsel in een ovenschaaltje en zet het schaaltje 25 minuten in de oven.

Havermout met peer
Havermout met peer

Ik ben gek op recepten met havermout. Jij ook? Bekijk dan ook deze recepten: havermout-appeltaart, crumble met appel en kaneel en havermout uit de slowcooker.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *